Vår tids tänkare: Kate Raworth

I den mängd av spännande distansevenemang som frodas under pandemin slår vi ett slag för ytterligare ett i Tidskriftsverkstans närmiljö. Ord&Bild lanserar i samarbete med Folkuniversitetet, Daidalos och Föreningen Lagerhuset mötesserien Vår tids tänkare vilken inleddes den 8/4 med ett samtal mellan den brittiska nydanande ”renegatekonomen” Kate Raworth och Ord&Bilds redaktör, ekonomhistorikern Ann Ighe.

Kate Raworth är känd för sitt arbete med sin Donutekonomi, en pedagogisk och allt mer inflytelserik modell för att tillgodose mänsklighetens behov inom ramen för planetens sociala och ekologiska gränser. Utgångspunkten är att vi måste förändra vårt sätt att tänka på det ekonomiska området för att klara de gigantiska utmaningar vi står inför när det gäller klimat, miljö och resurser.

Mer info om evenemanget här

Hör och se evenemanget i efterhand här

 

Det här inlägget postades i Artiklar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.