albalitt-hus

Man kan ha många uppfattningar om den så kallade tidningsdöden, dess orsaker och konsekvenser, blott en sak är säker: den kommer inte att upphöra! Och hur förhåller vi oss då till en sådan omvälvande förändring i det mediala landskapet – som kritiker, som utövande konstnärer? I vilken ny relation kommer dessa varandra närstående yrkeskategorier att stå? Med vilka konsekvenser för det konstnärliga skapandet och reflektionerna över det?

Vi kan inte undvara det kritiska samtalet. Vi skapar ingenting ensamma. Vi blir olyckliga om möjligheten att föra sådana samtal – på en mängd olika sätt och utifrån vitt skilda premisser – fråntas oss. Hur skriver man kritik? Hur läser man den? Vilken kritik struntar man i? Vilken följer man som en ledsagare?

Medverkande

Kjerstin Norén, tidigare teater- och kulturkritiker och redaktör på danska Information), som knutits till Alba.nu med liknande uppdrag. Martin Ricksand, med masterexamen i filmvetenskap och sedan ett par år filmkritiker på Alba.nu. Peter Jägbring, skådespelare som bidrar med såväl film- som teaterkritik. Christian Swalander, litteraturkritiker på Alba.nu och Borås tidning, har tidigare suttit i juryn för tidningens debutantpris. Dessutom medverkar Peter Wahlqvist, tidigare medlem i Nationalteatern och teaterchef för Stockholms stadsteater. Samtalsledare: Siri Reuterstrand, redaktör på Alba.nu

ARRANGÖRER: Tidskriften alba.nu och Tidskriftsverkstan i Västmini-tvvlogga

Med bidrag från Kulturrådet

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.