Engagerat konstsamtal på Litteraturhuset

Zent Liit hus2

Zent Liit hus3

 

 

 

 

 

Torsdagens samtal på Litteraturhusets scen om konsten i regionen lockade en engagerad publik.  Hur mår konsten i regionen? Är Göteborg en bra konststad? Hur ska vi bli bättre på att profilera och lyfta fram konstlivet i regionen.

Arrangemanget var det första i en serie där Tidskriftsverkstaden i Väst presenter sina medlemmar. Först ut var kulturtidningen Zenit som tillsammans med TVV hade bjudit in en panel för att diskutera konstlivet i regionen. Jörgen Svensson, konstnär och för kvällen moderator, Stina Östberg, konstnär, Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef Röda Sten Konsthall, Mikael Nanfeldt, konsthallschef Göteborgs Konsthall, och Olle Niklasson, frilansjournalist och styrelseledamot i Zenit. Även publiken deltog aktivt i det cirka två timmar långa samtalet, ett samtal som säkerligen kommer att fortsätta i olika former,

För ett utförligt referat se Kulturtidningen Zenits hemsida.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.