Zenit på Litteraturhuset

Hur mår konsten i regionen?

Är Göteborg en bra konststad?

Tidskriftsverkstaden i Väst och kulturtidskriften Zenit bjuder in till ett samtal om konstens tillstånd i regionen. Hur mår konstlivet i Västsverige. VarZenitför kopplas inte Göteborg lika självklart ihop med konst som till exempel musik? Varför syns inte Göteborgs konsthändelser i riksmedia? Och är det verkligen sant, eller bara en envist fastklamrande myt? Hur ser vår identitet som konststad/region ut? Hur ska vi bli bättre på att profilera och lyfta fram konstlivet i regionen.

Torsdagen den 14 april klockan 18.00, Litteraturhuset,

Heurlins plats 1.

Moderator: Jörgen Svensson, konstnär och curator. Tidigare professor på Akademi Valand och konstakademien i Trondheim.

Övriga i panelen på Litteraturhusets scen: Mikael Nanfeldt, konsthallschef Göteborgs Konsthall, Stina Östberg, konstnär, Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef på Röda Sten Konsthall. och Olle Niklasson, frilansjournalist och styrelseledamot i Zenit.

Välkomna. Ingen föranmälan: bara kom, vi bjuder på fika så långt det räcker.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.