Borgholms bibliotek 19:e mars

Att finna sin väg och sitt uttryck


Färdas med Karavan in i litteraturen – ut i världen!

Möt Cletus Nelson Nwadike och Maria Zennström i samtal med redaktören för tidskriften Karavan, Birgitta Wallin. Två författare som debuterade nästan samtidigt. Hur gick det sedan? 


När Cletus Nelson Nwadike upptäckte bokstäverna började han skriva poesi. Ännu tidigare hade han skaffat sig en kamera och gick omkring i sin barndoms by i Nigeria och tog bilder. Idag har han publicerat fem diktsamlingar, en barnbok och en fotobok, Addiction. Med fotografins skuggor och ljus, med fantasin och dikten skapar han sina berättelser. Han bor sedan länge i Sverige men har flera gånger återvänt till Nigeria för att porträttera familjemedlemmar. För närvarande sysslar han med ett projekt kring flickors kamp för utbildning.
Maria Zennström har publicerat två romaner. Hon debuterade med Katarinas sovjetiska upplevelser om några människor i perestrojkans tid. Under närmare tio år bodde hon själv i Ryssland. Hur man berättar i bild har varit viktigt för henne, liksom för Nwadike, och hon har studerat vid Filmhögskolan i Moskva.  Hennes andra bok Hur ser ett liv ut om man inte har tillräckligt med kärlek? har en dagboksliknande form. På senare tid har hon forskat kring sin far, kritikern, kommunisten och den kulturpolitiske tänkaren Per-Olov Zennström, i projektet ”Konsten, politiken och pappa”.

Borgholms bibliotek: Lördag 19 mars kl 13 – 14

Samtalet arrangeras av Borgholms bibliotek, Nätverkstan Kulturtidskrifter och Tidskriftsverkstan, med stöd av Kulturrådet

Se affisch för arrangemanget

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.