Grattis Magnus Sundberg!

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg har utsetts till Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021. Han ska studera den hotade pressfriheten i Polen. Han ger sedan 2016 ut bildmagasinet Eyewitness.nu vars senaste nummer var Updrag Gdansk och bland annat innehöll en intervju med Lech Walesa.

Eyewitness.nu är medlem i Tidskriftsverkstan.

Magnus Sundberg får stipendiet på 50 000 kronor med motiveringen: ”I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus Sundberg ska undersöka följderna av att regeringspartiet PiS (Lag-och Rättvisepartiet) strävar efter att kontrollera medier för att föra ut sitt budskap och förhindra kritik. Han ska på plats i Polen träffa reportrar och fotografer för att studera hur de påverkas av det hårdnande medieklimatet.”

Läs mer om övriga stipendiater här i tidningen Journalisten

Det här inlägget postades i Artiklar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.