Tidskriftsdagen efter pandemin

De årliga Tidskriftsdagarna i samarbete med Stadsbiblioteket i Göteborg har pågått i över 20 år.  Söndagen den 21:e november bjöds det återigen på ett brett program.

Ove Sernhede, professor i socialt arbete, samtalar med moderatorn Elisabeth Lundgren, om forskningsprogrammet Mellan resignation och framtidsutsikter. Programmet undersöker tre ’utsatta stadsdelar’ i Göteborg och handlar om segregation och socioekonomiska klyftor.

Lars Jadelius gjorde en kritisk reflektion över dagens arkitektur, över det så kallade Arkitekturupproret och om möjligheter att blicka framåt med respekt för traditionell kunskap och bebyggelse.

Hur har blivande föräldrar påverkats av pandemin? Doktorand Elias Markstedt presenterar ett samarbete mellan statsvetare, barnmorskor och förlossningsläkare.

Anders Teglund berättar om sin tid som cykelbud under pandemin och om sin bok Cykelbudet som skildrar fackligt arbete och den nya gigekonomin.

 

Dessutom berättade Zenits chefredaktör Bibbi Olson om hur
redaktionen tänker kring tidskriften och om hur arbetet går till på Västsveriges viktigaste konsttidning.

Poeten David Zimmerman redaktör för Lyrikvännen, och författaren Gloria Kisekka-Ndawula läste två dikter från pandemin.

Ett stort tack till Tidskriftsverkstans Elisabeth Lundgren som var moderator, till bibliotekspersonalen som såg till att allt flöt och till alla andra vars arbete gjorde årets tidskriftsdag till ett lyckat och innehållsrikt evenemang.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.