Tåg, Tidningar och Bostadspolitik

Det regntunga novembermörkret hindrade inte publiken att samlas till tidskriftsdagen på stadsbiblioteket i Göteborg. Snarare tvärtom, frågan är om detta inte var den mest välbesökt tidskriftsdagen på länge. Liksom den senaste åren hölls den på trappscenen och lockade såväl besökare som deltog under hela eftermiddagen som de vilka kom för någon speciell programpunkt.

Per J Andersson, redaktör för Vagabond, föreläste om tågresandets historia och gav tips om spännande tågrutter i världen. Kolla bland annat: https://www.seat61.com/

Petronella Simonsbacka berättade engagerat om sin nystartade tidskrift Kulturopportunisten: http://kulturopportunisten.se/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidskriftsverkstans ordförande Christer Wigerfelt presenterade föreningen

 

Lena Thunberg, redaktör för tidskriften Västsahara, porträtterade en av årets Right Livelihoodpristagare, västsahariskan Aminatou Haidar.

Fredrik Ask, Dagens Nyheter Göteborg, i samtal med moderatorn för dagen Elisabeth Lundgren

Efter visningen av ett utdrag ur Fredrik Gerttens film Push samtalade den inbjudna panelen om bostadskrisens orsaker, konsekvenser och vad som kan göra för att lösa den, Från vänster: Daniel Carlenfors, Alla ska kunna bo kvar och Pennypodden, Ove Sernhede, forskar författare till När betongen rätar sin rygg och Christina Abrahamsson, Hyresgästföreningen Centrum Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett stort tack till Tidskriftsverkstans Elisabeth Lundgren som var moderator, till bibliotekspersonalen som såg till att allt flöt och till alla andra vars arbete gjorde årets tidskriftsdag till ett lyckat och innehållsrikt evenemang.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.