Världen via två tidskrifter

Eyewitness och Fritänkaren på Linnestadens bibliotek 11/10 kl 18.00 (Första Långgatan 28A)

Möt Magnus Sundberg som berättar om sitt arbete med att beskriva ämnen som kretsar kring mänskliga rättigheter, religioner och politik.

Fotojeyewitness-omslag_hemsidanournalisten Magnus Sundberg har startat Eyewitness.nu, ett magasin där den dokumentära bilden driver historien framåt. Magasinet Eyewitness.nu vill ta tillvara på det bildkunnandet som finns och beskriva den osminkade vardagen med hjälp av berättande dokumentära bilder.

Magnus Sundberg, fotograf sedan 30 år, flerfaldigt prisbelönt i årets bild samt utsedd till årets fotograf i tävlingen European Press Photo Award.

 

Varför reser man till Himalaya om och om igen och utsätter sig för vilka strapatser somhelst och för vad? Är det bergen som drar eller människorna eller kulturen eller alla tre? Kan det vara religionen? I så fall hinduismen eller buddhismen? Eller är det helt enkelt bara ett fotografiskt paradis? Dessa frågor och andra om saken kan belysas och besvarasav Fritänkarens redaktör Christian Lanciai, som i år gjort sin 34:e resa till Himalaya. fitankarenArr: Linnéstadens bibliotek & Tidskriftsverkstanmini-tvvlogga

Visa affisch för evenemanget!

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.